Gastouderopvang “De Bongerd” is landelijk gelegen aan de rand van het dorp Dodewaard. Onze woonboerderij staat op een perceel van ongeveer 1 hectare en is onderverdeeld in een grote compleet omheinde tuin. Een geheel omheinde oude biologische boomgaard waarin volop geklommen en geklauterd kan worden. Maar waar de kinderen ook kunnen leren hoe fruit groeit en wat er allemaal voor nodig is voordat je het fruit kunt eten. En tot slot hebben we ook nog een weiland waar in de lente vaak schapen met lammetjes lopen en op termijn misschien wel een paardje, ezeltje, alpaca of…..

In huis hebben wij 2 honden, tijdens opvanguren hebben we de mogelijkheid om de honden apart te leggen bijvoorbeeld wanneer er een kindje komt wat angstig is voor honden. Ik vind het belangrijk om kinderen met dieren op te laten groeien om ze met verantwoordelijkheid om te leren gaan maar ook respect voor de natuur en dieren bij te brengen. Bij Gastouderopvang “De Bongerd” maken we er iedere dag een avontuurlijke dag van! Laat het weer buiten het echt niet toe om lekker de natuur in te gaan dan kunnen we binnen lekker knutselen, voorlezen, koekjes bakken, hutten bouwen, liedjes zingen of de allerhoogste duplo toren bouwen.

De allerbeste indruk krijg je natuurlijk door gewoon een afspraak in te plannen zodat je geheel vrijblijvend kennis kunt komen maken en met eigen ogen kunt zien welke avonturen je kind hier kan gaan beleven!

Welke soorten opvang biedt gastouderopvang “De Bongerd”:

  • Kinderen van 0-4 jaar
  • Opvang op vaste tijden van maandag t/m vrijdag van 07.00 – 19.00uur.
  • Flexibele opvang ook buiten de reguliere openingstijden voor ouders met onregelmatig werk bijvoorbeeld. (dus ook weekend en feestdagen)
  • Weekend logeeropvang om bijvoorbeeld de gezinssituatie thuis te ontlasten.
  • Kinderen met een medische indicatie. (ben gediplomeerd VIG en heb 20 jaar ervaring in ziekenhuis/verpleeghuis en thuiszorg)
  • Kinderen met een extra begeleidingsvraag, denk hierbij bijvoorbeeld aan hoogbegaafdheid of een diagnose binnen het autisme spectrum.

Zoals je ziet kunnen alle kinderen van 0-4 jaar terecht bij Gastouderopvang “De Bongerd”. Hiermee probeer ik een zo reëel mogelijk beeld te vormen van de maatschappij. Kinderen komen in het dagelijks leven immers ook met allerlei verschillende mensen in aanraking. Mede dankzij de kleinschaligheid is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht voor ieder kind en leren ze dus al van jongs af aan een reëel beeld van de maatschappij waarin ze opgroeien te krijgen. Ook hier vind ik respect voor ieder erg belangrijk net zoals respect voor natuur en dier.

Heb je een onregelmatig rooster doordat je bijvoorbeeld in de zorg of bij de politie werkt? Ook dan is het mogelijk gebruik te maken van Gastouderopvang “De Bongerd”. Door mijn eigen werkervaring in de zorg realiseer ik me maar al te goed dat niet ieder beroep regelmatige werktijden heeft. Het is dan ook geen punt om kinderen op te vangen op weekend- en/of feestdagen of in de avond/ nachtelijke uren.

Openingstijden:

Maandag07.00 – 19.00 *
Dinsdag07.00 – 19.00 *
Woensdag07.00 – 19.00 *
Donderdag07.00 – 19.00 *
Vrijdag07.00 – 19.00 *
Zaterdaggesloten *
Zondag gesloten *
* Ook bied ik flexibele opvang buiten de reguliere openingstijden, tegen een aangepast tarief. Denk hierbij aan ouders met onregelmatige diensten of weekend logeer opvang om de gezinssituatie thuis te ontlasten.

Bij Gastouderopvang “De Bongerd” zijn alle kinderen welkom!

Scroll naar top