Mijn naam is Marieke ben 37 jaar en sinds november 2019 trotse moeder van onze prachtige dochter, Anna. Ik ben opgegroeid op het Brabantse platteland en kom uit een gezin van 5 kinderen waarvan ik de middelste ben. Sinds mijn jeugd ben ik altijd al in de weer met het zorgen voor anderen en oppassen op mijn broertje, zusje maar ook buurkinderen en neefjes en nichtjes. Variërend van enkele uurtjes in de avond tot hele dagen tijdens schoolvakanties maar ook ophalen en wegbrengen naar het kinderdagverblijf. Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen en vooral om daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Kinderen zijn het meest kostbare bezit en ik vind het fantastisch om samen met de ouders een rol in de ontwikkeling van een kind te spelen. Het geeft mij energie wanneer ik zie dat een kindje weer iets geleerd heeft en daar zelf heel trots van wordt, om ze te zien groeien en bloeien!

Vrienden noemen mij zorgzaam, sociaal, doorzetter, dieren- en kindervriend. Het was dan ook geen vreemde keuze toen ik op mijn 16de besloot de zorg in te gaan. Tijdens mijn opleiding werken&leren heb ik veel ervaring op mogen doen in het algemeen ziekenhuis waarna ik uit nieuwsgierigheid in alle werkvelden binnen de zorg gewerkt heb en nu de laatste jaren als zelfstandig zorgverlener veelal in de thuiszorg actief ben. Niets is hierin te gek voor mij en een probleem is pas een probleem wanneer er geen oplossing meer is.

“Mijn hart is, net als onze tuin, groot genoeg
daar passen zeker ook nog lieve opvangkindjes in”

In verband met de geboorte van onze prachtige dochter ben ik minder actief geworden in de zorg gezien ik onze dochter graag zelf wil opvoeden. Het is dan ook een hele bewuste keuze geweest om mijn werk als zelfstandig zorgverlener te combineren met de opvoeding voor onze dochter en hoe kan dat nog beter als in de vorm van gastouder? Voor mij is dit de perfecte manier om werk en opvoeding te combineren. Mijn hart is net als onze tuin groot genoeg daar passen zeker ook nog lieve opvangkindjes in en aan liefde en ervaring geen gebrek dus waarom zou ik dat niet gewoon delen!

Ik vind respect voor ieder levend wezen belangrijk en ga graag bewust om met het milieu. Onze kinderen zullen immers nog langer met deze aarde moeten doen en dan wel graag op een verantwoorde wijze. Het is daarom dat ik groot voorstander ben van wasbare luiers en biologisch verantwoord voedsel. Ieder in zijn waarde laten is een ander motto van mij. Kies jij voor wegwerp luiers, dan is je kindje natuurlijk nog steeds van harte welkom en zullen wij de wegwerp luiers inzamelen om ze vervolgens aan te kunnen bieden ter recycling bij de gemeente.

“Het geeft mij energie wanneer ik zie dat een kindje weer iets geleerd heeft
en daar zelf heel trots van wordt, om ze te zien groeien en bloeien!”

In mijn vrije tijd trek ik graag de natuur in samen met onze honden, Flox en Fifi om lekkere wandelingen te maken. Sinds kort vergezeld Anna ons ook op deze wandelingen vaak doordat ze dan lekker in de draagdoek mee op pad gaat maar soms ook in de kinderwagen, onze honden zijn hier helemaal vertrouwd mee en lopen als bodyguards naast de wagen. Flox en Fifi houden echter niet van regen dus wanneer het regen weer is mag ik ook graag achter mijn naaimachine kruipen om leuke nieuwe kleertjes voor Anna te maken. Kortom ik ben graag buiten in de natuur maar kan ook lekker binnen gaan zitten fröbelen.

Graag tot ziens bij Gastouderopvang “De Bongerd” !

Scroll naar top